merhabalar,

ben erkin, oyunun yapimcisi, ve su an icin herhangi bir ekibim olmadigindan oyunun yonetmeni/senaristi/programcisi/grafikeri ve bilimum her seyi.

vb6, ve vb.net uzerinde genis bir bilgiye sahibim. daha once gml (game maker languange) denilen script diliyle oyun yapma deneyimlerim de oldu. bunlardan destek alarak, bir oyun yapmaya karar verdim. microsoft bagimlisi bir sistemden kurtulma istegim beni cross-platform yapilara goturdu. bu istegimden, ve bilisim sistemlerinin geleceginin web programlamadan gectigini dusundugumden dolayi bir sure php deneyimim oldu.

oyunu once html5, ajax, php kullanarak yapmayi dusundum. ama sonra %100 single player olacak oyun icin buna kasmama karari aldim, ve kader beni c++, opengl ikilisine goturdu. daha once c++ uzerine hicbir deneyimim olmadigi icin ilk calismam olacak. ve oyunun ilk versiyonunu text based olarak cikarmayi dusunuyorum. oyun, objelerle dusuncelerin birlestigi garip bir dunyada geciyor. bu dunyaya baskarakterimiz bir video izleyerek iniyor. o videodan sonra, hafizasi zayifliyor, video’yu ve gecmisine dair bir cok detayi hatirlayamiyor. garip bir dunya icinde tutsak kalmis oluyor. rpg/puzzle/adventure seklinde olacak oyun. gelismeleri bu blogtan paylasacagim.

hello world!